fredag 14 maj 2010

Hamburgare på grillen

Hej hopp!
Lördag vid grillen:
Aubergin som skivas, olja ordentligt, majskolv som delas i 2 cm bitar, röd paprika som halvorna läggs på grillen till de är svarta, då går det att skrapa av skinnet så bara köttet används, skivade lökringar.
Köttfärs blandfärs: krydda med svartpeppar och salt, chilikrydda.
Gör små hamburgare och lägg på grillen.
Jag använder oftast något grovt bröd, istället för vanligt hamb-bröd.
Dressing: gouacamole: 2st avokado, 3 dl gräggfil, 1 klyfta vitlök, lite lime juice,Tacos tomatsås.
Häll ner allt i en bunke och mixa, smaka av med salt och peppar.
Bröd, lite gouacamole, lökringar, hamburgaren, aubergin, paprika toppa med dressingen. mums vilken vuxen burgare kan man tro, men nej barnen gillar den jättemycket.
Majsen doppar jag i lite smör och äter som tilltugg.
Dessert: På grillen ligger förstås färsk ananas och banan, servera med lite vaniljglass och ringla lite honung på frukten,
Till maten tycker jag att ett ljust öl passar, corona med liten lime bit i.
För den som tycker att det känna riktigt blaskit kan även en Samuel Adams fungera.
Smaklig spis
Rid tips:
Om ni har legat i och tränat i vår ska hästarna nu vara så tränade att det är tid att toppa dom lite, öka upp tempona.
Rid tempoväxlingar, glöm inte att arbeta hästen med mycket förhållningar i snabba tempona, i kort tempo brukar man atomatiskt känna att man behöver förhålla hästen för att bibehålla aktivitet i hästens bakben.
Kolla av att dina övergångar mellan gångarterna är klara, och att hästen lyssnar på förhållningen till ny gångart.
Lycka till
Och ni som tävlar i helgen jag håller tummarna för att det går bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Annons