onsdag 5 oktober 2011

Höst

Hej hopp!
Vilket blås väder det är, man hör inte vad man själv tänker.
Nu är hösten här på riktigt. Jag har börjat fodra morgon, eksem täckena är snart ett minne blott, vi börjar snart med bäddar i boxarna och hästarna är vinterklippta.
Och i dag ska förråden med havre fyllas på så det finns mycket hemma till kylan slår till. En del av mig skriker nej nej, jag är inte redo för vinter än, men ogräset i paddoken håller på att försvinna helt, knotten blir bara färre och färre. Det är inte helt fel. visst är det väl så att varje årstid har sin charm.
Vi tar eget hö på våran gård i vanliga fall, och ett riktigt fint torrt hö är ju fantastiskt. Men i år har vildsvinen bökat upp alla våra vallar så det blir till att köpa hösilage. Inget ont om det, för bönderna som jag köper av är riktiga proffs och levererar så bra kvalitet till oss och de har bra servis. Andra sidan är att det blir så mycket dyrare, plasten som ligger runt är inte gratis direkt.
Att packa blå påsar går bra men är tidskrävande och tungt. Men ur hästperspektiv är det ett toppen foder. Ja man kan vända och vrida på allt, och väga för och nackdelar men vad alla vi som har lyckan att äga häst inte får glömma är att många människor bara kan ha det som en dröm. Så vi som har lyckan får bita ihop och inte klaga och hjälpas åt att packa påsar, då blir det bra för oss alla...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Annons