fredag 5 juli 2013

Fredag!

Hej hopp! Skörde dags!. Vi sådde in nya vallar förra året, så i år är det ogräsfritt och fint med bara ängsvingel och Timotej. Även om vi tar hösilage balar(storbal), så ligger det ett stort antal timar innan man kan plasta hö. Först kör man slåttern, sen ska hö vändas ut, ett par gånger. Sen strängas det, innan man kan pressa och plasta. Allt detta ska ske när man ser att det är ett högtryck på G. Maskinerna ska stå startklara. Att leta högtryck är inte så lite stressande, man kan nämligen inte vänta hur länge som helst med att ta in, för ett tu tre så får gräset för sig att gulna(börjar vissna) Jag är inne på mitt 17;onde år som egen vallbonde. Och nu äntligen har jag lite kläm på det hela. Det är en konst att ta in bra mat till hästarna, det kräver mycket tid och kunskap, och med åren har frö, diesel, kväven och hösilage plasten skjutit prismässigt i höjden. Men det finns ingen gång som man känner sig lika lycklig som när skörden är inne och man vet att ännu ett år kan jag servera mina hästar hösilage av den absolut bästa kvaliteten:)). Kram så länge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Annons